jongerenretraite

Jongerenretraite

Voelt de wereld vaak onveilig of eerder zinloos?
Word je soms overweldigd door gevoelens of externe prikkels?
Voelt het vaak alsof je er niet bij hoort?
Zoek je naar meer …

Misschien is deze Jongerenretraite iets voor jou!

Tijdens deze 5 daagse gaan we de ontmoeting aan met onszelf en de ander. Want in de ander schuilt vaak het talent dat je bij jezelf niet meteen (h)erkent. We trekken de natuur in, gaan aan de slag met meditatie- en yogatechnieken om dichter bij onze essentie te komen. Er worden momenten van stilte in gelast maar even goed uitleefmomenten door middel van theater, dans en andere creatieve technieken.

De vijfdaagse wordt mede vormgegeven door de deelnemers. We voorzien zelf een programma waarbij we aan het begin van de week de noden en verlangens beluisteren van de deelnemers en bespreken we de invulling van de planning.

We helpen de jongeren te ontdekken wat voor hen juist voelt. We gaan niet uit van één concept of een bepaalde overtuiging, we trachten de deelnemers in contact te brengen met hun zelfvertrouwen en innerlijke leiding.

We zorgen voor een prikkelarme omgeving zowel binnen als buiten. De jongeren kunnen rekenen op een permanente aanspreekbaarheid van de twee professionele begeleiders. We voorzien een prachtige natuurlijke plek in de Ardennen met slaapkamers waar je per twee of per vier deelnemers kan liggen. 3 gezonde en vegetarische maaltijden per dag met zorg voor intoleranties.

Inschrijven

Inschrijven voor de retraite kan door dit formulier in te vullen en te versturen naar jona@jonadenaantrekker.be!

Wanneer?

Van vrijdag 21 tot woensdag 26 Augustus 2020.

Waar?

Espace CreAcor Mont
Cécile Rosart
Mont 14 6698
Grand-Halleux

Het ligt zo'n 50km onder Luik.

Kostprijs?

450€ (50% voorschot te betalen tegen 30 mei 2020, in geval van annulering wordt het voorschot uiteraard terug betaald)

Aantal deelnemers?

Min 10 en Max 15. Maw, deze retraite kan enkel doorgaan als we 10 deelnemers hebben. Je wordt hiervan in de loop van juni op de hoogte gebracht!

Info moment

Er wordt een info moment voorzien op 20 juni om 19.30u in zaal Subtilia van De Okelaar, Oppemstraat 8, 1861 Wolvertem (Meise). Parkeren kan je makkelijk in de buurt of aan het Kerkhof wat verder in de straat als je het dorp uit rijdt.

Tijdens deze bijeenkomst van geïnteresseerden kan je kennismaken met de begeleiders en wordt er meer uitleg gegeven over de retraite adh van een korte presentatie. Er is ruimte voor een vragen ronde en een persoonlijk gesprek.

Wens je dit info moment bij te wonen, geef dan even een seintje door een mailtje te sturen naar : jona@jonadenaantrekker.be

Onze begeleiders

Jona den Aantrekker

Ik ben mama van twee zonen (10 en 12 jaar). Ik ben een zoeker en soms vind ik wel eens iets ;) Zo ben ik altijd op zoek naar verhalen… het verhaal achter een voorwerp, het verhaal achter een persoon of verschillende personen bij elkaar… het nog onvertelde verhaal dat zo graag gehoord wil worden.

In mijn werk als psychotherapeut werk ik vaak met de nog onvertelde verhalen. Ik laat me graag raken door de beleving van mijn cliënten en hoe zij hun verhaal kleur geven. Ik werk vooral met kinderen en jongeren, hun verhalen zijn vaak nog heel puur. Ik zie jongeren wroeten en spartelen, hun weg zoeken doorheen deze jungle aan informatie en prikkels. Ik zie dat ze zichzelf soms verliezen. Samen met hen tracht ik hen wakker te houden zodat ze trouw kunnen blijven aan zichzelf en zich misschien wat minder zullen verliezen in de verlangens van de ander of de verwachtingen van onze samenleving.

Ik combineer mijn praktijk met mijn werk als actrice. Dit jaar ben ik reeds 20 actief in de artistieke sector. Ook een verhaal van zoeken en vinden. Ik wissel binnen de theater sector als speelster af tussen improvisatie, theater maken en spelen. Ik speel de laatste 8 jaar bij een jong theater gezelschap: Compagnie Gorilla, samen met mijn actor fellows spelen wij voor het jongste publiek.

Zoals je leest ben ik iemand die het nodig heeft om verschillende domeinen te combineren en bouw ik mijn eigen weg doorheen de jungle van het leven. Ik heb als jong meisje ook veel last gehad van overgevoeligheid en overprikkeld zijn. Maar het leven heeft me geleerd hoe ik hier gezond mee om kan gaan, heeft me geleerd om af en toe ook eens ‘nee’ te zeggen en dat kiezen niet verliezen is.

Jasper Van der Donck

Ik ben kinesitherapeut, Fasciatherapeut en volgde o.a. opleiding in Dans- en bewegingstherapie.

Zo breng ik mensen in contact met de lichamelijke herinnering van veiligheid, rust, ontspanning, vitaliteit & levensvreugde. In de voorbije jaren begeleide ik belevingsweekends rond thuiskomen bij jezelf en de natuurlijke connectie. Ons lichaam vertelt ons wat het nodig heeft en met liefdevolle aandacht kan het in evenwicht blijven en helen.

Ik ben een diepe voeler, zeer bewust van m’n eigen lichaam, beweging, psyche, en gevoelswereld.Elke dag onderzoek ik de huidige versie van de wereld en mezelf. De waarheid is immers nooit absoluut, iedereen brengt z’n eigen beleving mee en als groep inspireren we elkaar als levenskunstenaars.

Mijn zintuigen richten zich spontaan op de natuur: zon, wind, aarde, gras, bomen, water, hout en de geur van buiten. Een milieuvriendelijke levensstijl maakt me creatief en geaard.

An Willaert

Ik ben An. Ik ben vooral een (levens)danser en ik geef vrije dans, mijn grote passie. Als kind al hield ik ontzettend veel van dansen en zingen, het liefst met de deur dicht zodat niemand me kon zien of horen. Het laadde me op en alle spanningen die ik in m'n lijf had opgebouwd, stroomden weg. Dans is mijn tweede hartslag. Nu nog steeds kom ik dicht bij mezelf, voel ik me Leven als ik dans.

Ik volgde vele verschillende dansopleidingen: hedendaagse dans, Afrikaanse en Indische dans, flamenco, contactimprovistatie, sacrale dans, lichaams -en stemwerk aan de Kleine Tiki en kwam (opnieuw) thuis in de intuïtieve, vrije dans: dans waarbij het niet uitmaakt hoe je eruit ziet.

Naast de dans en muziek, hou ik van (berg)wandelen, natuur, lezen, schilderen, kleien, sauna, eten, warmte van de zon en onze houtstoof, diepe babbels en series kijken.

Ik heb 9 jaar lesgegeven op Sint-Lukas Kunsthumaniora aan jongeren van 15 tot 18 jaar en was er leerlingenbegeleidster. Ik had en heb nog steeds een enorm fijn contact met mijn (oud-)leerlingen. Nu ben ik docente Nederlands aan volwassenen.

In alles wat ik doe, speelt mijn (hoog)gevoeligheid een grote rol. Ik heb deze gevoeligheid lang verfoeid en verketterd, en nu soms nog, maar meer en meer kan ik het zien en ervaren als een gave, een deur naar creativiteit en een sleutel voor gewoon een boeiend leven.

TOP