THEATER

Theater is voor mij niet alleen een kunstvorm maar ook een levenswijze. Ik ga graag kijken naar theater, ik maak graag theater en ik speel graag theater. In al zijn vormen raakt Theater mijn ziel.

Het scheppende en het creëren van voorstellingen daagt mij fysiek en mentaal uit. Het zet mij aan om naar mensen te luisteren en hun verhalen tot mij te nemen, om de menselijkheid in al het onrecht en het soms aards moeilijke bestaan, te blijven zien.

In al zijn facetten is theater onlosmakend verbonden aan het leven zelf. We bevinden ons allemaal in de drie posities van dit vak, nlk, De regisseur, De acteur en De toeschouwer.

Ik werk met cliënten wel eens met die drie posities om samen uit te dokteren of ze vast zitten in een bepaalde rol van hun leven. Misschien roept de acteur wel? Om meer gezien te worden of roept de toeschouwer om het wat rustiger aan te doen...enzovoort.

Dit gezelschap bestaat uit Nelle De Maeyer, Gilles Delvaulx, Pieter Jan (pianist) en mezelf.
Elke voorstelling heeft een specifiek thema.

Een herinnering… Als was het gisteren gebeurd. Een gek gevoel? Een fijn gevoel? Verdriet of vrolijkheid? Wat zie je? Wie hoor je? Wat ruik je? Is er iets gebeurd? Wat is er gebeurd?…
Met respect, veerkracht en nieuwsgierigheid maken we met jullie verhaal een impro-voorstelling.

Een cadeau -voor jou- omdat ieder mens een vat vol boeiende verhalen is.
Een impro voorstelling waar toeschouwers en spelers elkaar ontmoeten op de scherpe lijn tussen theater en improvisatie. Voor iedereen vanaf 16jaar.

BAbeLAL is een improvisatievoorstelling
gespeeld door 3 acteurs.

Ze bestaat uit twee luiken:
Het eerste deel is een creatieve filosofie-workshop waarin verhalen, anekdotes, ervaringen (anoniem) verzameld worden en bovendien verzegeld worden.
Gevolgd door een pauze. In het tweede deel vormt het verzamelde materiaal uit deel 1 de basis voor de impro-voorstelling.

Met respect, veerkracht en nieuwsgierigheid wordt door de acteurs gezocht naar verbinding tussen speler en publiek. De voorstelling bestaat enkel met een bezielde toewijding van deze twee.

TOP